26 d’oct. 2015

Un davantal hi ha, i ple de poesia està!


Bona tarda famílies!

La literatura infantil és una eina plena de possibilitats per enriquir i ajudar al desenvolupament integral dels nens i nenes durant la primera infància: amb l’objectiu de treballar la creativitat i la imaginació dels infants i potenciar l'ús del llenguatge oral.

Recursos com la poesia, els rodolins, les endevinalles o les frases fetes permeten a les educadores crear moments de diàleg i de trobada per enfortir els vincles de relació, alhora que es desperta en els infants el gust i la curiositat per les primeres lectures i també comencen a familiaritzar-se amb aquelles paraules que rimen entre elles.

Amb el grup de grans, hem començat a treballar en la creació de recursos que permeten endinsar els més petits en el món de la literatura fent servir “El davantal de la poesia”.

 

 

 
El davantal de la poesia és un davantal amb moltes butxaques i a cada una d’elles hi ha un objecte i una petita poesia.

 Anem a un sala fosca, seiem al terra i encenem un fanalet, d’aquesta manera creem un ambient més tranquil i a la vegada misteriós.


 La Cristina o jo (Anna) traiem de les butxaques els diferents objectes, recitem la poesia i preguntem als infants si el coneixen i en saben el soroll, d’aquesta manera poden participar verbalment i encetem així una conversa.


 En acabar l’activitat bufem tots ben fort perquè s’apagui l’espelma del fanalet i ho endrecem per un altre dia.


                                                                                                                      Cristina i Anna











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada